Met de arrestatie van Willem Engel zijn we na twee jaar ‘coronabeleid’ op een triest dieptepunt beland. Twee ‘politiemensen’ met een wildwestsjaal voor het gezicht pakten hem midden op straat op en sloegen hem in de boeien. Geen rechter, bewindspersoon, oppositielid, rechtsgeleerde of journalist die er vraagtekens bij plaatste. De glijdende schaal naar een autocratie is ingezet.

De rechtsstaat, of wat er nog van over is, piept en kraakt in haar voegen. De regering deinst er niet voor terug tegenstanders van het beleid tijdens demonstraties te mishandelen en op te pakken. De media oefent geen enkele controle uit, en zingt het deuntje van de overheid braaf mee. Experimentele vaccins worden aangeprezen en opgedrongen. Ongevaccineerden worden buitengesloten. De overheid roept jongeren op zich te laten boosteren zonder medische noodzaak, zodat ze kunnen reizen. Moet ik doorgaan?

Het vileine van de situatie is dat al het bovenstaande, en meer, toegedekt wordt door een dun laagje democratische rechtsstaat. Naar buiten toe presenteert de regering zich als een zorgzame overheid, die het beste voor heeft met de burgers. De gemeenteraadsverkiezingen werden gepresenteerd als het summum van democratie. Wat zijn we toch bevoorrecht dat we mogen stemmen, vrij zijn, invloed uit kunnen oefenen op het democratisch bestuur.

Intussen denderen we door richting een vaccinatieplicht en/of een Digitaal Corona Certificaat, zodat we binnen Europa ‘vrij’ kunnen reizen. 

Nu alles weer ‘open’ is lijkt alles achter de rug te zijn. Niets is minder waar. Tienduizenden horecaondernemers en winkeleigenaren zullen als gevolg van de vele zinloze lockdowns de komende jaren alsnog failliet gaan. De regering heeft een financieel kankergezwel binnen de horeca en het MKB geplaatst. Dat gezwel vreet zich van binnenuit een weg die tot het omvallen van talloze horecabedrijfjes zal leiden, en een kaalslag in de winkelstraten en binnensteden zal veroorzaken. Langzaam zullen het MKB en de horeca sterven.

De inflatie is als gevolg van een decennialang falend financieel en economisch beleid torenhoog. Daar kwamen de lockdowns bovenop. En nu de oorlog in Oekraïne. De regering zal die oorlog als excuus aanvoeren waarom u straks een lege portemonnee heeft, de Euro omvalt en de schappen in de supermarkten steeds leger zullen zijn.

Intussen groeit er een verloren generatie op die door de perverse contactverboden en schoolsluitingen zware psychische schade hebben opgelopen. De disfunctionerende GGZ zal daarin met lege handen staan.

Tienduizenden ouderen zijn in eenzaamheid in verpleeghuizen gestorven, opgesloten in een kamertje van zes vierkante meter, familieleden met een rouwtrauma achterlatend omdat zij geen afscheid mochten nemen van opa, oma, vader of moeder.

De ‘bewindslieden’ die deze misdaad op hun geweten hebben zijn na de verkiezingen gewoon blijven zitten, en gaan verder met hun totalitaire en vernietigende beleid.

De BPOC2020 heeft intussen drie rapporten uitgebracht waarin we bovenstaande misdadige misstanden hebben beschreven, samengesteld uit verhoren van honderden getuigen en getuigen-deskundigen. De regering, de Tweede Kamer en alle relevante maatschappelijke instanties hebben de rapporten ontvangen. Maar het blijft ijzig stil. Ook het vaccinatierapport zal genegeerd worden.

Nederland stevent in hoog tempo op een controlestaat af, compleet met basisinkomen en digitale munt.

 

De Nederlandse bevolking zit schijnbaar zorgeloos met hun herwonnen vrijheid op een terrasje. De rechtsstaat is hun hoeder en spreekt sussende woorden. Terwijl hele gezinnen kapot zijn gemaakt onder invloed van een overheid die het volk tot op het bot verdeeld heeft, werkt men in Den Haag en Europa gestaag door aan uw digitale identiteit. Ook dit zal weer verdeeldheid zaaien tussen voor- en tegenstanders.

Tienduizenden gezinnen van (horeca)ondernemers zijn tot armoede vervallen omdat deze zorgzame overheid hen verboden heeft hun zaak te drijven. Talloze gezinnen en bedrijven zullen door de torenhoge energieprijzen de vaste lasten niet meer kunnen betalen. De toegezegde compensatie zal te weinig blijken, precies zoals tijdens de lockdowns. We zullen straks in lockdown raken zonder in lockdown te zijn, omdat er geen stenen winkels en horeca meer zullen bestaan. We zullen ons leven slijten thuis achter de computer, precies zoals de overheid voorschreef tijdens de coronamaatregelen.

Uit WOB-documenten blijkt inmiddels dat we op grote schaal zijn voorgelogen, precies zoals de BPOC2020 in haar rapporten aantoont.

Intussen vraagt ondergetekende zich af wanneer hij, wellicht samen zijn dochter, door twee gemaskerde bandieten (‘politiefunctionarissen’) zal worden opgepakt vanwege opruiing en/of onwelgevallige content op social media.

Mijn geweten laat mij echter niet toe iets anders te doen. Als dominee zeg ik samen met Luther[i]:

“Hier sta ik, ik kan niet anders”.

 

[i] Maarten Luther (DuitsMartin Luther) (Eisleben10 november 1483 – aldaar, 18 februari 1546) was een Duits protestantse theoloog en reformator. Begonnen als augustijner broeder (1506) die het sacrament van de priesterwijding ontvangen had (1507), ontwikkelde hij zich na zijn benoeming in 1508 tot hoogleraar in de moraaltheologie aan de Universiteit van Wittenberg tot de leidende persoonlijkheid van de Reformatie in het Duitse Rijk. Het in een brief aan aartsbisschop Albrecht van Brandenburg opstellen van zijn academische stellingen tegen de handel in aflaten, op 31 oktober 1517, is het symbolische begin van het protestantisme. In 1521 werd Luther door paus Leo X geëxcommuniceerd. (Bron: Wikipedia).