Brief aan Staatssecretaris van Huffelen

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 is in de eerste plaats opgericht om informatie te vergaren. Tijdens de coronacrisis is het duidelijk geworden dat het recht om in vrijheid informatie uit te wisselen niet langer vanzelfsprekend is. Dat recht is opgenomen in artikel 7 van de Nederlandse grondwet.

I.v.m. de blokkering in opdracht van de overheid van meerdere Russische nieuwswebsites heeft de BPOC2020 besloten juridische stappen te ondernemen. Het gaat niet specifiek om de geblokkeerde websites, maar om het principe van het recht op vrije meningsuiting en vrije nieuwsgaring. Nu blokkeert de overheid de Russische websites. Dit opent echter de weg naar blokkering van alle websites met de overheid onwelgevallige content. 

Om te voorkomen dat de rechter ons terugstuurt om eerst te overleggen met de Staatssecretaris heeft onze advocaat de Staatssecretaris vandaag een brief gestuurd. Deze brief kunt u lezen door op onderstaande button te klikken.

Wij houden u hier op de hoogte van de voortgang. 

Antwoord namens Staatssecretaris van Huffelen

Op 16 mei ontvingen wij antwoord op bovenstaande brief.