Vanaf het begin van de lockdowns van maart 2020 voor het SARS-CoV-2-virus is het onderwerp natuurlijke immuniteit (ook wel immuniteit na infectie genoemd) verwaarloosd. Toen de vaccinatie eenmaal algemeen beschikbaar was, veranderde wat in het begin met bijna stilte begon bijna in een volledige black-out van het onderwerp.

Zelfs nu is er geen open discussie, vermoedelijk in het belang van het bevorderen van universele vaccinatie en de vereiste documentatie van een dergelijke vaccinatie als voorwaarde voor deelname aan het openbare leven en zelfs de banenmarkt. Toch bestaat de wetenschap. Er bestaan ​​veel onderzoeken. Hun auteurs verdienen lof, erkenning en om hun stem te laten horen.

Deze onderzoeken laten zien wat er al bekend was en is: de natuurlijke immuniteit voor een SARS-type virus is robuust, langdurig en in het algemeen effectief, zelfs in het geval van mutaties, over het algemeen meer dan vaccins. In feite is een belangrijke bijdrage van de 20e-eeuwse wetenschap geweest om dit principe dat al sinds de oudheid bekend is, uit te werken en verder te verduidelijken. Elke deskundige wist dit vermoedelijk lang voor de huidige debatten. De poging om anders te doen alsof is een wetenschappelijk schandaal van de hoogste orde, vooral omdat de voortdurende verwaarlozing van het onderwerp de rechten en vrijheden van miljarden mensen aantast.

Mensen die het virus hebben opgelopen en zijn hersteld, verdienen erkenning. Het besef dat natuurlijke immuniteit – die nu betrekking heeft op misschien wel de helft van de Amerikaanse bevolking en miljarden over de hele wereld – effectief is in het bieden van bescherming, zou een dramatisch effect moeten hebben op de vaccinmandaten.

Individuen van wie het levensonderhoud en de vrijheden worden afgeschaft en verwijderd, hebben toegang nodig tot de wetenschappelijke literatuur met betrekking tot dit virus. Ze zouden een link naar deze pagina wijd en zijd moeten sturen. De wetenschappers hebben niet gezwegen; ze hebben gewoon niet de publieke aandacht gekregen die ze verdienen. (Vertaald uit het Engels door Google Translate)

Lees hier het gehele wetenschappelijke artikel (Engels)