Vooraanstaande experts op het gebied van Amerikaans COVID-beleid hebben zaterdag tijdens een top een dringende waarschuwing afgegeven: jonge kinderen zullen schade oplopen in de haast hen te vaccineren met zeer weinig kans op ernstige infectie door het virus.

“Het echte risico voor gezonde kinderen is ongeveer nul – het lijkt lager te zijn dan de griep”, zegt dr. Robert Malone, uitvinder van de mRNA-technologie waarop het vaccin is gebaseerd. Het inenten van 28 miljoen kinderen van 5 tot 11 jaar oud, vertelde Malone aan de aanwezigen van de Florida-top over Covid, zou kunnen leiden tot “duizend of meer extra sterfgevallen”.

Een video van Pfizer, die intussen veel werd gedeeld op sociale media, toonde “superhelden” jongens en meisjes, in capes, maskers en vleugels, die hun vaccinatie vierden. De teksten, geschreven door een farmaceutische reus, prezen andere kinderen die de naald gebruikten voor hun ‘moed’, hun bereidheid om ‘nieuwe dingen te proberen’ en ‘de hele wereld te helpen’. Een andere video, van de 13-jarige Madeline De Garay die gewond raakte na vaccinatie tijdens een proef, vertelt een heel ander verhaal, maar werd afgewezen voor uitzending als televisiereclame.

Lees hier het hele artikel (Engelstalig)